Ana Sayfa » » Müzik öğretmenliği programı

Müzik öğretmenliği programı

Müzik ülkesi 1 Nisan 2012 Pazar | 15:04


Programın Misyonu

Müzik Öğretmenliği Lisans Programı’na gerekli yeteneğe sahip oldukları uygungiriş sınavlarıyla saptanarak kabul edilen öğrenciler, bilimsel esasa dayalı bir müzik eğitiminden geçirilerek evrensel normlara uygun donanıma sahip müzik öğretmenleri olarak yetiştirileceklerdir. Hedef, katılımcı ve uygulamalı bir eğitim yoluyla topluma bilimsel düşünen, evrensel müzik kültürünü özümsemiş müzik öğretmenleri kazandırmaktır. Gelişen bilgi ve teknoloji ile geliştirilecek materyallerin kullanıldığı dersler aracılığıyla; bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, teknolojiyi tanıyan ve kullanan en yeni öğretim tekniklerini sınıf ortamında uygulayabilen, yaratıcı, kültürlü, kişilikli genç öğretmenlerin yetiştirilmesini hedefleyen Müzik Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllıktır ve Türkçe uygulanmaktır.

Eğitimde Farklılık

2006-2007 öğretim yılında faaliyete geçen Müzik Öğretmenliği Lisans Programı, alanın yetkin isimlerinin biraraya geldiği iyi bir öğretim üyesi kadrosu oluşturarak, Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Milli Eğitim Bakanlığı ve özel eğitim kurumları okullarında hizmet verecek müzik öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Müzik Öğretmenliği Lisans Programı, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylı akademik programı, seçkin öğretim üyesi kadrosu, çeşitli ulusal ve uluslararası akademik etkinlikleri ve çağdaş teknolojik olanakları ile tüm müzik öğretmeni adaylarını bilgi dünyası ile bütünleştirmek için kucak açmaktadır. Ayrıca bölümümüz öğrencileri, işbirligi anlaşmaları bulunan Istanbul Teknik Üniversitesi Türk Müsikisi Devlet Konservatuarı, CAKA, diğer bazı bölümler, orkestra ve bandolarla kapsamlı çalışmalar yapabilme imkanı da bulmaktadır.

Bölüm İmkanları

Bölümde öğrencilerin toplu derslerinin yapıldıgı klimalı, video ve DVD çalar’lı 5 adet derslik, her 3 öğrenciye 1 adet olmak üzere 10 tanesi piyanolu, aynalı çalısma odaları, konserde kullanılmak üzere 1 adet Petrof tam kuyruklu, 2 adet Yamaha yarım kuyruklu piyano, bilgisayar destekli müzik eğitimi için 9 dijital piyano, tepegöz ve projeksiyon bulunan 2 adet derslik ve öğrencilerin derslerinde kullanmaları amacıyla gitarlar, viyolonseller, kemanlar, viyolalar, flüt ve blokflütler, org, akordeonlar, mandolinler, orf çalgıları, perküsyon aletleri, davul ve zil setleri, bando zilleri ve bağlamalar bulunmaktadır. 

Ayrıca bölüm öğrencileri üniversitenin tüm sosyal, kültürel ve spor aktiviteleri için kullanılan, araç, gereç ve tesislerinden faydalanabilmektedir.

İş Olanakları

Müzik Öğretmenliği Lisans Programı mezunları Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen olabilecekleri gibi, üniversite kadrolarında görev alabilmektedirler. Ayrıca ilgi alanları ve geliştirdikleri yetenekleri doğrultusunda farklı alanlarda da çalışabilme şansına sahiptirler.
Paylaşmak güzeldir... :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konu hakkındaki yorumunuzu alalım ;)