Ana Sayfa » , » Pop Müzik Tarihi

Pop Müzik Tarihi

Müzik ülkesi 29 Ocak 2012 Pazar | 20:12

POP MÜZİK

Türkiye'de 1945'lere dayanan bir tarihi olan Pop müzik genellikle popüler müzik yerine kullanılsa da aslında popüler müziğin bir alt grubudur. Günümüzde birçok rock Hip Hop R&B ve country türlerine de dokunan pop müzik tam olarak tanımlanmakta zorluk çekilen bir kavramdır.

1980 sonrası Türkiye'de her yapılan çalışma pop olarak adlandırılmaya başlandı. Bunun sebebi pop söyleyen kişilerin Arabesk şarkılar söylemesi pop bestecisi olduğunu söyleyen kişilerin arabeskçilere şarkı vermesi sayılabilir.Bu çalışmalar Arabesk-pop müzik dediğimiz kavramı meydana getirdi.1990 sonrası bu akım yaygınlaştı. Günümüze kadar ulaştı.

1980 öncesi pop müzikte yer alan isimler; Seyyal Taner Neco Atilla Atasoy Coşkun Demir Güzin ile Baha vb. Besteci olarak ise Melih Kibar Çiğdem Talu ve Zeynep Talu'dur.

Nil Karaibrahimgil ve Göksel farklı tarzları(Trip-Hop Rock Vocal Jazz Ambient Electronica Dance Alternative Experimental müzik)(Elektronik müzik) denemektedir.Arabesk-pop yanında bu müziklerde varlığını sürdürmeye çalışmaktadır.




  • populer muziktir,en cok dinlenendir, bilinen ritimlerin bilinmeyen sacma sarki sözleriyle harmanlanmasidir,yüzde yüze yakini ask üzerine yazilir. teknik aygitlarla iki dakika icerisinde yapilir,iyi para getirir, söyleyenini de populer yapar, dünyanin ve hayatin populeritesini artirir,bir o kadar da igrenclestirir ve siradan hale getirir..

  • popüler kültürün tükettiği ve türettiği müzik.

Paylaşmak güzeldir... :

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kırk iki yaşında ilk albümünü çıkarttı. Leyla adlı şarkısında tam 62 kez Leyla'yı tekrarlıyor Adeta birinin adını sayıklar gibi. Bir de ilk klibini Leyla şarkısına çekti. Bahsettiğim kişi Yalçın Konuk... Türk müziğinin yeni sesi yeni yüzü. Klibine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=n8ZYkQuwM4o

Gökhan dedi ki...

İlk albümü ‘Kusur Güzeldir’i çıkaran Yalçın Konuk, bas-bariton sesi, müziğindeki 1960-80’lere özgü altyapıyla Türk popunda bir nevi ‘Art Nouveau’ rüzgarı estirecek gibi... teşekkür ederiz :)

Yorum Gönder

Bu konu hakkındaki yorumunuzu alalım ;)