Ana Sayfa » , , » Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine Müzik Bölümüne Giriş

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine Müzik Bölümüne Giriş

Müzik ülkesi 26 Ocak 2012 Perşembe | 18:16







Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır.Yetenek sınavlarını her okul kendi bünyesinde yapmaktadır. Anadolu Lisesi giriş sınavlarına girme zorunluluğu yoktur. Yetenek sınavına girebilmek için öğrenciler önkayıt yaptırmak zorundadırlar.
Öğrenciler mezun oldukları ilköğretim okulu müdürlüklerinden alacakları not durum çizelgesi ile girmek istedikleri Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine ön kayıt yaptırdıktan sonra belirlenen tarihlerde başvuruda bulundukları alanları ile ilgili 3 aşamalı yetenek sınavına girerler.


MÜZİK
1.Aşama :İşitme
2.Aşama: Resin Rengi ve Gürlüğü
3.Aşama: Diksiyon
Sınav sonucunda her bölüm için 24 asil 24 yedek olmak üzere 48 öğrenci belirlenir.Asil listeden kontenjan dolmadığı takdirde yedek listeden sıra ile kayıt yapılır.
Okula kesin kayıt hakki kazanan öğrenciler belirlenen tarihlerde diploma nüfus cüzdanı,4 adet resim,zarf ve pullarla birlikte okul idaresine başvurarak kesin kayıt yaptırabilirler.
Okulumuz kız ve erkek yatılı olup ilgili şartları taşıyan öğrenciler yatılılığa kabul edilir.


ÖNEMLİ NOT :
Önkayıt son başvuru tarihi genel olarak Anadolu Liseleri giriş sınavları açıklanmadan bitmektedir. Anadolu Güzel Sanatlar lisesinin yetenek sınavına girmek isteyen öğrencilerin mağdur olmamaları için Anadolu Liselerine Giriş sınavının sonucunu beklemeden önkayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Not: Programlamalar da sonradan herhangi bir değişiklik olabileceği için okulla sürekli irtibat halinde olunuz.


DİKKAT: HER OKUL KENDİ KOŞULLARINI BELİRLEYEBİLİR….

Paylaşmak güzeldir... :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konu hakkındaki yorumunuzu alalım ;)